речник контакт

Запленети 73 риболовни мрежи

Чуварската служба во изминатиов период запленила 73 мрежи со должина од околу 2000 метри...

lj lkjl

Чуварската служба во изминатиов период запленила 73 мрежи со должина од околу 2000 метри. Четири од нив со должина од по 300 метри се запленети на езеро Младост. Истите денес беа уништени. Ова е појава која се случува од многу одамна И не може да се уништи. Особено рибократството се зголемува за време на мрестот на рибите. Службите за заштита на рибниот фонд најавија дека интензивно ќе работат околу чувањето И заштитата на рибите, а особено во наредниот период кога е и мрестот на рибите.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »