речник контакт

Започна селењето на инвентарот од Вила Зора

Надлежните од Фондот за здравство од некогашниот хотел земаа употреблив инвентар

Петар Печков

Еден камион со кревети, фотелји, маси беше наполнет со инвентар од поранешниот Хотел Вила Зора, некогашниот Пензионерски дом, кој ќе се употребат во други сместувачки капацитети во земјава.

Присутните од Фондот за здравство рекоа дека тие го носат инвентарот кој е сопстеност на државта, бидејќи таа го купила годините наназад. Истиот ќе биде употребен во неколку пензионерски одмаралишта, каде постојниот е дотраен и уништен.

Велешките Борци за новонастанатата состојба немаат коментар и за се ја известиле локалната власт, која испратила нивен претставник на примопредавањето.

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »