речник контакт

Започна учебната 2014-15 година

На училиште тргнаа 1149 првоодделенци и прва година среднисти

Петар Печков

 Во Општина Велес во  шесте основни училишта,  своето образование го започнаа 591 првачиња, а во четирите средни  658 ученици го започнаа стартот на школската година како средношколци. Некои се песна, други со плачки, имаше и такви на кои тргнувањето во прво одделение им беше проследено со солзи и  жал за домот и родителите. 

Годинава започнаа со работа и првите спортски паралелки, за фудбал и ракомет во Гимназијата. Таму има ученици и од Куманово, Кратово, Крива Паланка, Берово.. има и машки и женски.. Дел од атмосферата на првиот училиштен ден во Гимназија Кочо Рацин и ОУ Блаже Конески

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »