речник контакт

Започнува театарската сезона 2012

В сабота вечер со Онегин велешкиот театар ја почнува новата работна година

Петар Печков Во сабота во 19,30 часот велешкиот театар ги отвара вратите за љубителите на Талија. Со претствата Онегин од Пушкин започнува новата сезона. Оваа претстава ќе биде и наредните десетина дена на репертоарот.

Во неа настапуваат  Васил Зафиречев, маја Љутков,Роберт Ристов, Кети Борисовска, Кица Ивковска, Весна Димитровска, Славица Манаскова, Самоил Стојановски, Љубе Терзијев, Кирил Гравчев, Јордан Витанов и Едмонд Сотир. Сцената и костимите се на Валентин Светозарев, а изборот на музиката од  Чајковски  е на режисерката  Ѕвездана Ангеловска.

Грандиозна, екстравагантна, раскошна, такви се реакциите за претставата ,,Онегин,, од Пушкин  која во велешкиот театар, за прв пат  се игра на македонските сцени

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »