речник контакт

За седум дена снег и мраз, девет скршеници во велешко

Во овој период регистрирани се 23 повреди набиеници кај велешани

Петар Печков

Снегот а потоа и мразот, кој за среќа кратко траеја оставија и здравствени проблеми. Според информацијата добиена од ЈЗУ Општа Болница Велес, во периодот од 26 февруари до 5-ти март, регистрирани се 9 скршеници и 23 набиеници.  

Скршениците се регистрирани кај екстремитетиет, има фрактури на рацете и нозете во девет случаи, за изминатите седум дена. Тие се здобиени поради паѓање на мразот  - рече Марина Андова главна сестра и портпарол на ЈЗУ Општа Болница Велес. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »