речник контакт

За хаварисаните возила

Прилог кон акцијата, хаварисан автомобил од улица Прохор Пчински

Петар Печков

На 5-ти септември годинава Општина Велес во соработка со СВР –Велес ја  започнаа со реализација акцијата „Чист град 2011“.  Тие по првата фаза се пофалија пронашле  и документирале осум а шест возила,  самите сопственици по рекациите ги отстраниле.

Ова возило поодамна е на улица Прохор Пчински. Не е познато дали е во првата или втората фаза од нејзината реализација, ама евидентно е дека постои.

По објавувањето на фотографијата  на ТРМР од пред два месеци, сопствениците на автомобилот, од втората фотографија сами го отстранија уште попладнето. Колку време ќе му треба на соспвтеникот од  првата  фотогрфија, заедно со надлежните Општина Велес и СВР Велес , да го отстранат?

Општина Велес и СВР Велесги потсетуваат граѓаните дека согласно Законот за јавна чистота, на јавните површини  забрането е :
   Оставање на нерегистрирани, хаварисани возила, приколки и камп приколки,
   Фрлање и оставање отпадоци од градежен материјал,
  Поправање,  сервисирање возила  и вршење на разни занаетчиски работи,
 Миење на возила и камп-приколки,
 Оставање на запрежни коли, трактори, земјоделски машини и алатки
   Испуштање на отпадни води и други течности од дворните места и објекти

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »