речник контакт

За 6,6 илјади ученици од велешко започна летниот распуст

На училиште повторно од 2-ри септември

Петар Печков

Денес, 10-ти јуни заврши наставата во основните и средните училишта. Со тоа започна летниот распуст за 2,1 илјада ученици во средното и 4,5 илјади основци.

Тие со новата учебна година ќе започнат на 2-ри септември, оти 1-ви е в недела.

На учениците ТрМр им посакува топло и весело лето.  Петстотини завршени основци ги чека уписот во средно училиште. 

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »