речник контакт

Зимата го донесе и снегот

Почетокот на зимата најавен со првиот годинешен снег

Петар Печков

Астрономски зимата дојде на 22 декември во 6,30 часот. Така и календарски следните три месеци ќе пловиме во најстуденото годишно време, кое започна со скромни врмнежи од снег. Велес кратко побеле и донесе новогодишна атмосфера

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »