речник контакт

Зимски саем на книга во велешката библиотека

Пет издавачи нудат свои изданија со попуст

Петар Печков

По повод  патронатот на велешката Библиотека ,,Гоце Делчев,, се  организираше зимски саем на книга. Локалана библиотека овој настан е активност за 4-ти февруари, денот на раѓањето на Делчев.

При изборот на издавачите водевме сметка да се занимиваат со издаваштво на различни жанрови и   типови на книга. Така велешани ќе  можат да најдат са сечиј вкус и сечиј џеб. .   На саемот има пет реномирани куќи кои ќе ги изложат своите дела до крајот на неделава   - изјави  директорот  на библиотеката Игор Крајчев. 

Издавачи кои се присутни во медиотеката од велешката библиотека се ,,Наша култура,, ,,Култура,,  ,,Едука мак ,, ,,Феникс,, и ,,Македоника литера,,.Тие своите изданија ги продаваат со одреден попуст. 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »