речник контакт

Значајни велешани

Трајната поставка на знаменити велешани од неодамна е збогатена со портрети на нови три значајни автори, не само за Велес туку и Македонија.

Петар Печков

Живко Фирфов


Трајната поставка на знаменити велешани од неодамна е збогатена со портрети на нови три значајни автори, не само за Велес туку и Македонија.

Тоа се музиколозите Живко Фирфов и Стефан Гајдов и сликарот Ѓорги Зографски.

Нивните портрети на масло на платно ги изработија Живко Пренџов, Илчо Стојановски и Сашко Јовановски. Така поставката која се наоѓа во фоајето на Општина Велес сега брои 19 дела.

\"\"
Стефан Гајдов

\"\"
Ѓорги Зографски

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »