речник контакт

Зошто е поставена железната ограда кај Гимназија

Физичко обезбедување за учениците кои тука минуваат и чекаат превоз за дома

Петар Печков

Дилемата на велешани зошто се постави железната ограда кај кружниот тек пред  ,,Круг,,  со објаснување од градоначалникот. Таа е поставена по Нова година и толку време  има недоумница  која е нејзината фукнција.   

Со сообраќајниот проект за решавање на крстосницата пред сендвичара ,,Круг,, од страна на МВР беше побарано да се постави железна ограда како физичко обезбедување за учениците кои тука минуваат. Дел од нив  на тој простор и го чекаат превозот до родните места. Бидејќи беше побарано, моравме и така и во пракса да го решиме и да ја поставиме   - објасни градоначалникот Аце Коцевски. 

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »