речник контакт

Изложба во Ликовен салон

Претставени се 30 дела од колекцијата на Народниот музеј

Петар Печков

Народниот музеј од Велес на јавноста и ги претставува дел од уметничките слики кои се во негова сопственост. Во паузата помеѓу  две авторски  изложби, од оваа културна институција се решија да престават помал  дел од нивната збирка.

Тоа се 30-тина дела, работени во различни техники и од македонски автори. Оваа изложба од сопствената колекција ќе биде поставена до почетокот  на март.  

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »