речник контакт

Изложба на Александар Станковски

Таа е во рамките на проектот Кич да? Сте или не. Или за оваа изложба еротика или порнографија?

Петар Печков

Во Ликовниот салон во Велес отворена е изложба на академскиот сликар Александар Станковски. Истата е во организација на Дирекцијата за култура и уметност и Министерството за култура а со цел  презентација и  промоција на ликовната уметност, доближување на врвните македонски уметници  до публиката. 

Тој на публиката и се претставува со 30-тина дела изработени во масло на платно, каде провладува голото човечко тело. Според критичарите е еден од првите пост модерниа автори во Македонија и еден од подбрите автори во земјава,   кој  има  често провокативен пристап во своето творештво. Дипломирал во класата на Факултетот за ликовни уметности во Скопје во 1985 година, во класта на проф.   Драгутин Аврамовски

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »