речник контакт

Изложба на Ана Цветковска Панова

Таа пред велешката јавност се претставува со 40 графики

Петар Печков

Во Народниот музеј на град Велес отворена е самостојната изложба „Средба со несвесното“ на Ана Цветковска Панова, академска графичарка од Скопје која  се претставува со 40 графички дела, дигитални принтови.

Авторката дипломирала во 1991 година на Факултетот за ликовни уметности – Скопје, оддел графика, насока графички дизајн, во класата на Зоран Јакимовски, кај кого ги завршува и постдипломските студии. Добитничка е на многу награди и признанија од областа на едукацијата

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »