речник контакт

Изложба на благородни птици

150 птици се изложени во просториите на ловното друштво Руен. Можете да ги видите уште утре недела

Петар Печков

Здружениеот на граѓани ,,Канаринец,, од Велес е организатор на традиционалната изложба на благородни птици. Таа се одржува секоја година во чест на денот на ослободувањето на градот, почнувајќи од далечната 1974-та година.

 Годинава, овој викенд, на 12-ти и 13-ти ноември посетителите можат да видат 150 птици- папагали, егзоти и канаринци.

 Тие се дел од вкупно 10-те илјади птици кои тие како членови на Здружението ги чуваат во нивните домови. Птиците се чуваат за натпреварување по пој (песна) и по боја.

 Заинтересираните ќе можат да ги видат и в недела, од 8 до 19 часто.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »