речник контакт

Изложба на украсни птици

Друштвото „Канаринец“ од Велес по повод денот на ослободувањето на градот ја организираше традиционалната 37-ма по ред изложба на украсни и егзотични птици.

Петар Печков

Друштвото „Канаринец“ од Велес по повод денот на ослободувањето на градот ја организираше традиционалната 37-ма по ред изложба на украсни и егзотични птици. Во просториите на Ловното друштво Руен беа изложени 120 птици со кои се гордеат нивните сопственици.

Оваа изложба е традиционална од 1972-тата година откако постои и друштвото и една од постарите манифестации во градот. На фотографиите можат да се видат канаринци, папагали, украсни препелици, бастарди, кои живеат во домовите на велешани.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »