речник контакт

Илјада оригами за илјада велешанки

Членовите на Младинскиот и Детскиот парламент на Македонија за жените од Велес

Петар Печков

Илјада оригами, цветови од хартија, изработени претходните денови беа поделени денес по улиците на снежниот Велес. Оваа акција беше дел од активностите на Детскиот и Младински Парламент на Македонија а по повод 8-ми март. Тие на жените  случајни минувачки низ градските улици им ги поделија цветовите.

На овој начин сакаме да им го честитаме овој посебен ден за жените. Водено нашите членови на овој начин го исполнуваат слободното време – вели  Владо Смилев од ДМПМ. Изработката на оригами цветовите тие ја научиле на работилници со гледање преку видео клипови.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »