речник контакт

Илјада средношколци на рандеву во Велес (фото)

Тие се натпреваруваат во повеќе дисциплини, спорт, техника, култура..

Петар Печков

Велес два дена е домаќин на средношколците од Македонија и тоа средните стручни училишта.

Околу илјада учесници од сите градови се натпреваруваат во повеќе дисциплини, во стритбол, пинг понг, серва, интервју за работа, јавен говор, маркетинг план,  филм, драмска претстава, дизајнирање на  интернет страница, фотографија, видео реклама, модна ревија, бенд или соло пејач...

Победниците ќе бидат познати утре. Домаќин на  манифестацијата е Хемиското училиште  Димитрие Чупоскиод Велес  а настанот е помогнат од УСАИД .  

На повеќе штандови се претставија и училиштата учесници со образовниот профил кој го нудат. 

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »