речник контакт

Интернатот доби пинг понг сала

Набавена е и маса и опрема, од сопствени средства. Повод патронатот

Петар Печков

Во рамките на одбележувањето на  70 години од смртта на патронот на Средношколскиот училиштен дом, Лазар Лазаревски, учениците добија пинг понг сала, заедно со маса и опрема. 

Овој  нов простор ќе ги поттикне нашите ученици да спортуваат повеќе. Опремувањето е целосно реализирано со средства на институцијата – рече Василка Ѓурчиновски директорка на ОУД Лазар Лазаревски. Нивни ученици минатата година забележаа одлични резултати во овој спорт, беа прваци на домијадата која се  одржа во Струга. Во интернатот престојуваат 220 ученици од велешко но и до Повардарјето.  

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »