речник контакт

Искршени садниците од Денот на дрвото

Десетина брези од 15-те неодамна засадени, се искршени во Младинскиот парк во Велес.

Петар Печков

Десетина брези  од 15-те неодамна засадени, се искршени во Младинскиот парк во Велес. Непознати сторители во ноќните часови ги уништиле младите стебла кои му се наопходни на загадениот град.

Тие беа засадени како најава на годинашнава пролетна акција „Денот на дрвото“. Минувачите во овој дел на градот го осудуваат вандализмот на сторителите и не можат да веруваат дека не било кој велешанец му пречат овие дрвја, кои стручњаците велат треба да ги има што повеќе во Велес.

\"\"

\"\"

\"\"

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »