речник контакт

И велешани дел од светската акција „Час на планетата Земја“

Ќе се одвива в сабота вечер со исклучување на светлата на три локации во Велес, во траење од еден час. Се повикуваат и граѓаните да се приклучат

Петар Печков

Организатор е Earth Hour Macedonia како дел од мрежата на WWF – World Wide Fund for Nature. Поддржувач е Општинската организација на Црвен крст. Волонтерите со свеќи ќе го изработат заштитниот знак на акцијата 60+.

Општина Велес ги повикува сите граѓани да се вклучат во акцијата и да ги исклучат светилките во нивните домови - ,,На тој начин ќе покажеме грижа за планетата земја,,.

Акцијата „Часот на планетата земја“ се одржуваше неколку претходни години, а лани паузираше.   

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »