речник контакт

И во Велес се вее државното знаме

Велес е дваесетиот град во Македонија во кој се вее државното знаме на Република Македонија. Дилема кај граѓаните, дали јарболот навистина е висок 30 метри

Петар Печков

Според изведувачот, столбот е висок 30 метри а знамето е со димензии 5х1 метри. Но кај велешани се јави сомнеж за височината на јарболот, бидјеќи тие не веруваат дека е високо колку една деветкатница....

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »