речник контакт

И во Велес ќе се вее државното знаме

Каде? Читај во продолжение...

Петар Печков

Младинскиот парк  е локацијата каде ќе се постави 30 метарскиот јарбол со државното знаме, проект кој го работи Владата, во сите поголеми градови во земјава. 

Меѓу 26-те јарболи што ќе бидат разместени низ државата,  еден со височина од 30 метри ќе биде поставен и во Младинскиот парк во Велес.  Заради неговата стабилност ќе биде ископана ддлабока  три метри.

Така државното знаме ќе имаат можност од дома да го гледаат повеќето велешани, освен тие од Долни дуќани и Тунел, кои не се на линијата која дава прегледност кон овој простор. За илустрација, за височината од 30 метри, тоа е колку една десетокатница од градов

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »