речник контакт

И во ноември сладолед на отворено

Не се памти дека во овој период од годината уште се продава сладолед. Според метеоролозите ноември ќе биде со пријатни есенски темепратури

Петар Печков

Иако почнува мeсец ноември, летното задоволство сладоледот суште се продава на отворено. Во слаткарницата Македонија сопствениците вела дека не памтат во  овој перидо од годината да работеле  со фрижидерот.

Според метеоролозите ноември ќе биде со пријатни есенски темепратури, со неколку денови со ниски темепратури. Првата  декада со темепратура до 20 степени, потоа опаѓање на температурите, и во последните десет дена повторно убаво есенско време.

Според долгорочната прогноза првиот годинешен снег би можел да падне на 13 декември.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »