речник контакт

И за во зоолошка се бара карта повеќе

Откако во ЗОО во Скоје стигнаа кенгури, лемури, се бараше карта повеќе за да се посети истата.

Петар Печков

Незапамтени редици за влезница имаше изминатиот викенд  пред Зоолошката градина во Скопје. Новите животни и реновираните живеалишта во Зоолошка ги измамија граѓаните, од Скопје, така и од внатрешноста, како никогаш досега.

На билетарницата снема карти, па на посетителите им беа делени само фискални сметки. Причина за оваа навалица се новиот пар кенгури, седумте лемури. А кога ќе стигнат и најавените индиски слонови, тигри...

Одговор на прашањето зошто оваа вест се најде на велешакиот сајт ТРМР е бидејќи многумина од градов беа или наредниот период ќе одат во зоолошката во Скопје.

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »