речник контакт

И месец септември Вардар во Велес со натпросечно ниво

Десетти месец по ред Вардар низ Велес има ниво повисоко од просечното

Петар Печков

Измерените вредности на Управата за хидро метеорологија  покажуваат дека изминатиот месец септември, реката Вардар во Велес сите 30 денови имала повисоко ниво од просечното.

Или секој ден Вардар во Велес течел со повеќе од 38 см.

Овој тренд е присутен од декември месец мината година, кога сите следни Вардар во Велес имал натпросечно ниво.  Во месец октомври просечното ниво на Вардар во Велес е 52 см. 

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »