речник контакт

И натаму продолжува снежната блокада за повеќе велешки села

Расчистен е патот до Бузалково, Иванковци

Петар Печков

Во општина Велес, патниот правец кон с.Бузалково е расчистен во текот на денот, а денес ќе се работи на правецот до с.Новачани. Непроодни се патните правци кон селата Ветерско, Слп, Белештевица, Карабуниште, Џидимирци, Рудник, Лугунци и Р’левци.

Во општина Чашка непроодни се патните правци кон селата Горно Јаболчиште, Крајници, Мокрени, Габровник и Ораов Дол. Во општина Градско патот до с.Грнчиште е прооден, додека патниот правец кон с.Скачинци е непрооден. Во областа Азот  отсечени се селата Бистрица, Црешнево, Ореше  и Нежилово, на дел од областа под Солунска Глава.

 инфромацијата е од Центарот за управување со кризи

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »