речник контакт

И сабота по лична карта, пасош и возачка

ТРМР веќе ве информираше дека секоја прва сабота за дел од државните јавни служби е работна.

Петар Печков

Секторот за внатрешни работи Велес ги известува граѓаните дека согласно заклучокот на Владата на Република Македонија, Министерството за внатрешни работи Велес - Одделението за управни работи Велес во иднина ќе работи секоја прва сабота во месецот во времето од 08,30-16,30час.

За таа цел ги информиаме граѓаните дека секоја прва сабота во месецот ќе можат да се обратат во Одделението за управни работи и поднесат барање за издавање лични документи  (лични карти, патни исправи и возачки дозволи).

  Со оглед на фактот дека првата сабота во месец Април се поклопи со празникот Велигден, наместо 03.04.2010година Одделението за управни работи Велес ќе работи на ден 10.04.2010година. А бидјеќи 30-ти март беше неработен поради Денот на дрвото, тие ќе работат и сабота на 17-ти април.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »