речник контакт

Како се градеше салата 25 мај (фото)

Градена е во периодот 1977/82 и е дело на архитектот Нешов

Петар Печков

Таа е дело на велешкиот архитект Андреја Нешов. Градена е во периодот 1977-1982, со средства од самопридонес на граѓаните и тогаш моќното велешко стопанство.  Има капацитет од  околу 3.800 седишта со тие за спуштање на теренот. 

Има само три фалинки, димензиите за ракомет се помали од  стандардите, не може  да се довезе техника и опрема во салата  со превозно средство, туку само на раце и греењето во последен момент од мазут е променето на ќумур па никогаш ниту еден ден не беше  затоплена.

фотографиите се сопственост на ЈП Парк спорт

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »