речник контакт

Кандидати за градоначалник и листи за советници за локалните избори 2017

Тројца кандидати за градоначалник и шест листи за советници со сите 23 кандидати

Петар Печков

Општинската Изборна комисија од Велес  ги објави официјалните на к кандидати и листи за советници за локалните избори кои  ќе се одржат на 15 октомври.   Пред кандидатите и листите се бројките се извлечени со ждрепка со кои се редоследон на гласачкото  ливче 

               КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК 

     6.Гоце Чушков- Народно движење за Македонија

     13.Славчо Чадиев – ВМРО-ДПМНЕ

     19. Аце Коцевски  -    СДСМ 

 

   Кандидати за советници

                     3.           ДУИ

1. Зија Сулејмани

2. Фатмире Етеми

3. Сеад Скендеров

4. Сенад Мустафов

5. Халит Салију

6. Нејзија Лимановска

7. Хаким Ибраимов

8. Али Таировски

9. Хаџире Сулејмановска

10. Нафије Лимани

11. Акиф Ибраими

12. Зулејха Незири

13. Јасин Бајрамовски

14. Аљтен Сулејмановски

15. Семије Сулејмановска

16. Назиф Бајрамовски

17. Хурије Салијевска

18. Назире Елкмази

19. Сенад   Сулејмани

20. Мирије  Лимани

21. Осман Сулејмани

22. Сафије Сулејмани

23. Наваип Лимани

               6. ПАРТИЈА ЗА НАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА

1. Панче Жежовски

2. Водајка Зафировска

3. Александар Златаров

4. Трајче Давев

5. Панче Георгиевски

6. Тања Трајковски

7. Иле Махлијанов

8. Асан Асанов

9.Елеонора Мишева

10.Марија Лазовска

11.Трајко јанев

12.Костадин  Стојанов

13.Вера Давева

14. Љубе Мирчевски

15.Виктор Хаџи Арсов

16.Суада Ализотова

17.Ферди Асанов

18. Лила Апостолова

19. Анита Златарова

20.Илинка Николовска

21.  Седаат Асанов

22.Елена Хаџи Арсова

23. Шурет Асанова

                                   9. АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

1.  Лулзим Исени

2. Рамадан Амзовски

3. Емина Исмаили

4.Еркан Асановски

5.Фелзи камбери

6.Адифет Амзовска

7.Шабан исени

8.Махир Селмановски

9.Зуриете Ебиби

10. Исмаил Камбери

11.Адвие Амзовска

12. Несрин  Османи

13. Халил Џемаиловски

14.Агим Имери

15.Ѓулсиме Сулемановска

16. Мурат Османи

17. Шаип Џемаиловски

18.Шерифе Исмаили

19.Сафит Сулемановски  

20. Сали Адемов

21.Незимхете Ибраими

22. Нафи Сулејмани

23. Ѓулфидан Исеини

                               13. КОЛИЦИЈА НА ВМРО-ДПМНЕ

1.Александар Колев

2. Лилија Чолакова Дервишова

3.Петре Саздов

4. Флорентина Ристовска Шурбевска

5. Ангел Димов

6. Александар Табаков

7. Драган Димески

8. Нада Трајкова

9.Бесим Ахмедов

10. Каролина попова

11. Славче Радевски

12.Рајна Стојанова

13. Валентина Дукова

14. Живе Катранџиев

15. Умер Калач

16. Александар Атанасовска

17. Селма Амедоска

18. Игор Здравковски  

19. Даниел Јаневски 

20. Весна Јакимовска

21.Катерина Стојкова

22. Даниела Митровска

23. Оливер Намичев

                              16.             ЛЕВИЦA

1. Димитар Апасиев

2. Игор Смилев

3. Марија Улишева

4. Димче Ацков

5. Марија Димова Шупева

6. Ристе Ѓорѓијевски

7. Кристина Костовска

8. Дарко Тодоровски

9. Марија Шопова

10. Кире Коцев

11. Маја Караџова

12. Костадина Саздов

13. Софија Тончова

14. Зоран Јовановски

15. Цвета Димова

16. Тони Јованов

17. Лиљана Триманова

18. Емилија Црвенова

19. Димче Ристовски

20. Јелена Папазова

21. Јадранка Саздова

22. Соња Митева

23. Цветанка Тонева

                       19. КОАЛИЦИЈА НА СДСМ 

1.Ненад Коциќ

2.Душко Петров

3.Весна Стојанова Богоевска

4. Ќирил Гајдов

5.Менхур Бачевац

6.Вероника Ивановска

7.Маја Хеско

8. Максут Бакиовски

9. Стево Крстевски

10.Пандорка  Лазарова Прличкова

11. Миле Нацев

12. Марко Илиев

13. Маја Стојанова

14.Ахмед Аљуш

15. Зоран Ѓуровски

16.Александра Петрушевска

17.Златко Малинов

18.Емил Трчков

19.Надица Калаузарова

20. Дијана Јаневска

21.Цветанка Атанасова

22.Гроздана Анева Ѓорѓиевска

23. Благој Костов 

 

 

 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »