речник контакт

Каролина Димеска ги освои првите три места на Етно жена

Собраните средства од продажбата наменети за Здружението на лица заболени од церебрална парализа

Петар Печков

 Манифестацијата Етно вешта жена вчеравечер се одржа во Розе салата. Пет жени изработија  петнаесетина  солени и слатки работи, кои беа изложени за гостите.

Манифестацијата имаше натпреварувачки карактер. Победи  Каролина Димеска  која ги освои сите три први места со торта, бардачиња и колачиња. Истите потоа   се продаваа  а  дел од собраните средства во висина од 7 илјади денари,  се наменети за Здружението на лица заболени од церебрална парализа.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »