речник контакт

Киро Ќучук ќе се продава на електронска аукција

Ова е во согласното со новиот Закон за стечај, со кој една фирма може само два пати да оди на продажба преку тендер

Петар Печков

Откако пропаднаа двата тендери за продажба на АД Киро Ќучук, Собранието на доверителите одлучи оваа фабрика за  цигли да  се продава по електронски пат, на аукција.

Тоа е во согласното со новиот Закон за стечај, со кој една фирма може само два пати да оди на продажба. 

Почетната цена на АД Киро Ќучук беше 3,65 милиони евра, а втората 2,55  милиони евра. Во двата обиди никој не пројавил интерес за купување на фабриката која произведува цигли.

Рокот кога ќе се изврши аукцијата ќе биде дополнително познат.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »