речник контакт

Клавирски концерт на студентите од Штип во Велес

Понеделник вечер во Ликовниот салон во 20 часот концерт на студентите од Универзитеот од Штип. Настапуваат со дела и композиции од Шопен, Дебиси, Скријабин, Шуберт

Петар Печков

Студентите од клавирската класа на Факултетот за музичка уметност при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ќе одржат серија концерти низ повеќе градови во Македонија. Настапуваат студентите од класите на проф. д-р Милица Шкариќ, вон. проф. м-р Татјана Џорлева, доц. м-р Емилија Потевска, доц. м-р Ангеле Михајловски и асс. м-р Христо Стојаноски.

Во понеделник - 25 јуни тие ќе настапат во  Ликовниот салон во Велес со почеток во 20 часот.

Програма:

Стефанија Стрмбова

-       F. Chopin, Etude op. 25 Nr. 1

Петар Трбојевиќ

-       S. Rachmaninoff, Prelude op. 3 Nr. 2

Јованче Банев

-       F. Chopin, Etude op. 25 Nr. 5

Бојана Михајлоска

-       F. Schubert, Impromptu op.90 Nr. 2

Бисера Иванова

-       A. Scriabin, Prelude op. 11 Nr. 9

-       F. Schubert, Sonata D577 Nr. 5 (Allegro moderato)

Драгана Карова

-       F. Chopin, Nocturno op. 72 Nr. 1

Жана Џибулова

-       C. Debussy, „Claire de lune“

Деспина Филова

-       F. Chopin, Fantasie Impromptu op. 66

Александар Манев

-       F. Chopin, Scherzo op. 30 Nr. 2

Дејан Стојанов

-       F. Liszt, Hungarian Rapshody Nr. 6

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »