речник контакт

Клучевите добиени започна расчистувањето на Офицерски

За почеток се уредува дворот на Домот на АРМ

Петар Печков

Општина Велес со добивањето на клучевите на домот ан АРМ  го доби и практично во владение.  Со отворањето ан вратите кои беа под катанец започна и расчистувањето ан дворната површина. Вработени од ЈКП Дервен  го изнесуваат сметот од објектот кој не работеше година и пол.  Се сечат старите деградирани  и исушени дрвја, жбуновите за да може  просторот да се уреди.

Според најавите од локалната власт оградата околу објектот ќе се  отстрани и тој простор  ќе биде дел од е шеталиштето на велешани. Зградата ќе започне д с е реновира откако ќе се изработи проект. На долниот  кат венчаната сала горе канцеларии за пратениците за  прием на граѓани но и нивни гости.  Домот на АРМ ќе им а резиденцијана улога, ќе служи за прием на гостите на општината.  

Дали зградата ќе биде подготвена за прием на гостите за денот на општината 9-ти Ноември, од локалната самоуправа   не можат уште да  потврдат.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »