речник контакт

Коалиција на граѓани и невладини организации бараат извинување од власта

Македонија: Коалиција на граѓани и невладини организации бараат извинување од власта

Зоран Николов

Шеесетина здруженија на граѓани, асоцијации и невладини организации од Република Македонија под мотото „Извинете се“ се обединуваат во Граѓанска коалиција со цел заеднички да вршат притисок врз носителите на јавните функции, да имаат повеќе слух за проблемите и потребите на граѓаните. Коалицијата, како што рече на прес-конференција нејзиниот координатор Драган Симоновски, меѓу другото, бара извинување од власта за лошиот третман на хендикепираните лица во земјава, за енормно скапиот Интернет, за хаосот и корупцијата во здравството, за дипломираните студенти за кои нема работа и др.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »