речник контакт

Кога лисјата паѓаат

Секој ден овој трактор по четири пати се полни со лисја од главната градска улица

Петар Печков

Есента го стори своето. Лисјата обилно паѓаат од крошните. Поради ова вработените од ЈКП Дервен главната градска улица се уште Маршал Тито наскоро 8-ми септември,  ја чистат зачестено. По четири пати на ден. А се собира по еден трактор, од фотографијата. Башка што ја чистат и дежурни комуналци.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »