речник контакт

Кои се велешани кандидати на листите за пратеници

20-тина имиња на 9 листи

Петар Печков

 До ДИК испратени се кандидатските  листи  на партиите за претстојните вонредни парламентарни избори. Во ИЕ 3, каде е Велес со околината  има  9 листи.  По азбучен ред, оти сеуште не е  извршено ждребувањето кандидатите се следните:

 

 

Алијансата за Позитивна Македонија 

6. Оливера Николова 

9. Кристијан Јанев

 

ВМРО-ДПМНЕ

   4. Илија Димовски
 14. Ѓорги Коџобашиев

ВМРО-НП
6.Тања Арсовска

 ГРОМ
  1.Штерјо Николов
10. Валентина Дукова

ДПА
1. Хабиб Максиов
6. Нурие Бејљурова
 Како и повеќемина други подолу на листата
 
ДУИ
   2. Азиза Џини Кицара
  3.Рамдан Амзов
17.Шпреса Халили

Партијата Достоинство
  4.Миле Нацев
  8. Милорад Миташев
13. Илија Тодов


СДСМ
1. Марјанчо Николов
16. Маја Хеско
19.Ангел Јанков
20. Славчо Димов

 партијата Народно движење за Македонија, која ја предводи Саше Политико,  нема на листата имиња на кандидати од велешко

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »