речник контакт

Кои се велешани се надеваат на пратеничко столче

ТРМР истражуваше и дојде до листата на 12-те политичките партии кои се во Изборна единица 3 за претстојните предвремени парламентарни избори а ви ги презентира велешаните и на кое место се наоѓаат.

Петар Печков

Бројката е околу 30-тина лица и единстено недостигаат претставниците на ,,Достоинство,,  СДУ и Демократска десница. По азбучен ред, бидејќи редоследот на партиите на гласачкото ливче ќе се знае на 13 мај.

ВМРО - ДПМНЕ носител Влатко Ѓорчев, 5 Илија Димовски, 12 Ѓорги Коџобашиев.

ВМРО-НП носител Марјан Додовски, 2 Валентина Делиманчева Андреева, 20 Сузана Ацкова.

ДУИ носител Бујар Османи, 2 Рамадан Алмазов, 3 Азиза Џина Кицара, 4 Ирфан Лимани и т.н.

ДПА  носител Иљаз Мемети, 2 Неџмедин Идризовски, 3 Џилсеме Ферати, 4 Јонус Бејлуров, 5  Неџми Касамовски и т.н.

ЛДП носител Дуфе Кукоски, 2 Благој Индов, 12. Елена Тевчева

Обединети за Македонија носител Љубе Бошковски,  3 Билјана Димова, 9 Гоце Чушков, 17 Златанка Пачовска.

ПОДЕМ носител Стојан Маролов,  2 Бојана Димовска, 8 Трајче Трајковски, 12 Небојша Цветковиќ 14. Вангелица Дрнкова, 17 Ѓунер Асанов.

СДСМ носител Стевче Јакимоски, 2 Марјанчо Николов 19 Александар Василевски ( НСДП)

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »