речник контакт

Кои улици ќе имаат нови имиња

17 улици со нови ,,некомунистички,, имиња

Петар Печков

 Од лево се старите а од десно новите имиња на улиците

 

Марксова          Христо Татарчев

Маршал Тито   8 Септември

Ленинова         Борис Трајковски

Владимир Назор  Архепископ Михаел

Игманска              Рилски Конгрес

Првомајска-           Партение Зоографски

Енгелсова                Методија Андонов Ченто

Вељко Влахович     Тодорче Николовски

Моша Пијаде          АСНОМ

Народен Фронт     Тодор Христов Офицерчето

Прва Комуна           Оливер Китаноски

Козара                   Мустафа Кемал Ататурк

Нишка                   Анѓел Мишев

Иво Лола Рибар      Кресненско Востание

Стојан Јанакиевиќ   Ангелко Палашев

Сутјеска                  Христо Узунов

Неретва                  Стефан Димитров

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »