речник контакт

Кои ученици и студенти добија стипендии за оваа учебна година

Ќе добиваат стипендија за девет месеци од учебната 2017/18 година

Петар Печков

Познати се имињата на учениците и студентите кои ќе добиваат стипендија од Општина Велес. Тоа се талентирани  ученици и студенти  кои освоиле награди  на државни и меѓународни натпревари од областа на науката, техниката и спортот. Стипендијата   за учениците  во висина од 1,5 илјади денари, за студенти во висина од 2 илјади денари.  Ќе се исплатуваат за девет месеци од учебната година. Нив ги добиват по десетмина млади. 

Кај студените стипендија добија: Маја Костадинова, Надица Шкрекова, Елена Шкрекова,  Ирена Христова, Клементина Ѓорѓиевска, Аргина Ѓорѓиевска, Тамара Савевска, Марија Мијакова, Изабела Апцева и Сандара Ташковска. 

Кај учениците стипендија добиваат:  Стојан Илиевски,  Зорица Стојанова, Александар Милошевиќ, Даниела Василевска, Љубица Филипова, Никола Стоименов, Ристе Хаџиев,   Ристе Мулев, Бојана Кацарова и Тамара Малинова.

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »