речник контакт

Колска и Бирото за вработување со нови раководни кадри

Јакимовска и Ивчев се избрани на конкурс

Петар Печков

Агенцијата за вработување од Велес  доби нов раководител. Тоа е дипломираниот економист Весна Јакимовска, која беше избрана на конкурсот за оваа позиција. Досегашната в.д раководителка Валентина Костенова останува н во Агенцијата , од каде времено ја извршуваше  раководната  задача.  

Велешката фабрика за шински возила ,,Колска,, доби нов директор. Избран е Љубомир Ивчев, дипломиран машински инженер, која ана оваа позиција доаѓа од самата фабрика, каде го минал  поголемиот дел од работниот век.  Досегашниот директор, гевгеличанецот  Александар Атанасов е нов директор на ЈП Водовод и канализација во Скопје. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »