речник контакт

Контрола дали возачите правилно престигнуваат

Во Велес и Скопје откриени по четири возачи, во Гостивар и Тетово по 22 односно 14 а во Куманово еден

Петар Печков

Сообраќајна контрола е спроведена во неделата, во период од шест часа. Се контролирало дали се врши правилно престигнување во велешките улици.

Во периодот од 10 – 16 часот на 10-ти ноември на територијата на СВР Велес била спроведена акциска контрола на возачи кои вршат неправилно престигнување. Притоа, биле забележани девет прекршоци од кои четири во Велес и пет во Кавадарци- инфомираше Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.  За сите прекршоци изречени биле соодветни казни. 

Идентична сообраќајна контрола имала и во други македонски градови. При тоа  во  Скопје се исто така откриени четири лица кои неправилно престигнувале,  во Струмица 10, во Куманово еден, во Тетово 14, Гостивар 22.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »