речник контакт

Костадинов и во Хрватска посветен на каратето

Велешанецот Јован со успех го тренира клубот Карате Дојо Брач

Петар Печков

Иако замина од Велес, Јован Костадинов му остана верен на каратето. Тој на Брач каде живее со успех го води и трениран Карате клуб  Дојо Брач. Во клубот има стотина члена на различна возраст кои со успех  настапуваат на турнири во Хрватска но и во соседството.

Таков беше неодамна одржаниот во Бохињ Словенија, каде натпреварувачите на Костадинов освоија повеќе медали и висок пласман. Јован вели дека неговата голема љубов, каратето и натаму  е дел од неговиот живот, без оглед што живее во нова средина. Тој ги поздрави велешани и сите што го познаваат.  Честитки за Костадинов и неговиот клуб.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »