речник контакт

Кој и зошто ги искрши млaдите дрвца

На различни локации искрешни два лириодендрони

Петар Печков

Зар теба да се пишува и било што каже, по оваа слика кој деновите се  случи во градот. Две млади фиданки на лириодендрони  беа искршени.

Едната спроти зградата на пошта, насадена пред  два месеци. И втората на тротаорот од Младински парк. Оваа со живот од три години. Повеќе ги нема, некои наши сограќани ги скршија. 

За појаснување на јавноста, овие две садници на лириодендрони се од истиот вид на дрвја, како што се  дрвјата пред НА-МА и по должината на тротоарот се до Градскиот саат.

Станува збор зжа убави и раскошни дрвја, со широка   крошна кои  имаат голема сенка и бујна лисна маса, како и несекојдневен  убав цвет.   

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »