речник контакт

Крај на машката доминација на Интернет

Доминацијата на мажите во користењето на Интернет можеби е при крај, наведено е во едно истражување. Интересно е што двата пола ја користат мрежата за различни нешта.

Никола Солев

Доминацијата на мажите во користењето на Интернет можеби е при крај, наведено е во едно истражување. Интересно е што двата пола ја користат мрежата за различни нешта. Истражувањето наведува дека 68% од мажите и 66% од жените се online. Бидејќи жените имааат поголем удел во популацијата, тоа значи дека се побројни на Интернет од мажите. Мажите преку Интернет читаат online колумни, земаат веб часови, симнуваат софтвер и музика и користат веб камери. Наспроти ова, 94% проценти од жените Интернетот го користат за e-mail. Жените ја користат поштата за да го прошират и зацврстат својот круг на пријатели, додека мажите ја користат за работа.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »