речник контакт

Крводарителска акција за Денот на Општината

Мотористите на дело ја покажуваат нивната хуманост за Велес. Собрани 143 крвни единици. Уште во јули велешани го остварија годинашниот план од 1861 шише.Се потоа што е собрано, е над него.

Петар Печков

По повод Денот на општината 9-ти Ноември мото клубот ,,Носачи на крстот,, заедно со општина Велес и Општинската организација на Црвен крст организираа крводарителска акција. На неа освен членовите на клубот учествуваа и сите велешани кои сакаат да ја даруваат нивната драгоцена течност. Во пет часовната акција беа собрани 143 крвни единици, што од Заводот за трансфузија го сметаат како одлична бројка, што зборува дека акцијата била осмислена  и добро организирана.

Оваа акција е традицонална, петта година по ред  и сакаме ние мотористите да дадеме савој допирнос  за Велес. Овој пат тоа е крвта која преку оваа акција ќе биде наменета на тие кој им е потребна а ја нема – изјави д-р Горан Јовиќ претседател на мото клубот Носачи на крстот.  Велешани уште од јули ја натфрлија годинашната бројка на планот од  крвни единици кои беше потребно да ги соберат 1861 шише.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »