речник контакт

Кристина Арнаудова со концерт во Велес

Среда вечер Амфитеатар во Младински парк 20,30. Арнаудова најавува сепктакл, концерт со нејзини песни но и македонски евергрини. Истовремено на сцената сликарка ќе црта ликовни дела

Петар Печков

Македонската поп  рок пеачка Кристина Арнаудова в среда вечер ќе одржи концерт во Велес. Почетокот е закажан во 20,30 часот во Амфитеатарот до Младински парк.

Таа ќе изведе нумери од трите нејзини студиски албуми Прашина, Возови и 2007 како и сингловите кои изминатите две години ги издаде. Придружувана е од составот Eye Cue. Концертот е поделен на два дела, во првито авторски исполнвуа енјзини епсни а во вторито амекдонски евергрини. Истовремено на сцената маекдонската ликовна уметничка Цветанка Јованова ќе црта ликовни дела, со што коцнертот е мултимедијален.

Со нејзиното пеење таа е популарна кај помладата популација а нејзините песни се големи радиски хитови.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »