речник контакт

Културните работници гаснеа пожар

Ова беше дел од обуката на Противпожарната единица

Петар Печков

Работниците од кулурните институции од Велес, кои се под локалната власт, музеј, библиотека, музичко училиште, имаа стручна обука, за употребата на против пожарните апарати.

Вработените од ПП единицата од Велес им објаснуваа како се постапува во случај на пожар или оган, ако се најдат на  местото каде гори.

По ова сите вработени, практично испробаа како да гаснат пожар, ако до тоа дојде. Од ППЕ единциута најавуваат дека ваквите практични обуки ќе продолжат и со вработените од останатеи институции кои се под локлана власт.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »