речник контакт

Куќата на Кочо Рацин со најавтентична велешка архитектура

Посетителите на ТРМР во анкетата посочија дека куќата на пеотот Рацин има најпрепознатлива велешка архитектура

Петар Печков

Во конкуренција на четири спомен куќи, кои се карактеристични за старта вгелешка архитектура, куќата на Касапови, на Џинот, на Васил Главинов, победи таа на поетот и револуционер Кочо Рацин.

Една од фотографиите се делови од посмртната постела на Рацин, пред тој да биде погребан. Така пишува на поставката во неговата куќа.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »