речник контакт

Ланската 2011 години низ слики ( втор дел)

Втората половина од ланската година, низ слика

Петар Печков

Мала историја на живеењето на градот, во фотографии.

За некои потсетување преку збор: играорците на танец спасија жива глава, откако шофрерот ги остави на среде пруга а возот доаѓаше..навивачите гемиџии прекинаа два натпревари одбојка и ракомет, улиците во градот добија 14 нови имиња, Југославија или Македонија кој да ја плати штетата по тужбата Велес против државата, поради подготовките на јуфки во продавнциите снемуваше јајца, поради скапиот пипер велешани помалку печеа ајвар, ресторанот Булетус од кој трешти музика а соседите немаат мирен сон дури два пати беше затворен, градот татнеше од експлозии а никој надлежен не знаеше кој тоа минира, отворена беше првата книжарница во градот по 15 години пауза, во велешкито театар се одигра класиката Онегин за прв пат во Македонија, во градот се заврте неверојатна приказна дека во езерото Младост има чудовиште кое гризе....

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »